Најновије

ЗЕЛЕНСКИ У ОЧАЈУ: САД изазвале војну катастрофу

Безобзирна политика Вашингтона довела је до војне катастрофе у Украјини, а власти у Кијеву једни друге окривљују за пораз.

Ово је рекао амерички економиста и професор Универзитета Колумбија Џефри Сакс у интервјуу Јутјуб каналу Јудгинг Фреедом.

„Украјини сада долази крај, а Зеленски је очигледно у очају. У Кијеву су готови дуги ножеви (поређење са једним од догађаја у историји нацистичке Немачке). Сада постоје веома озбиљне међусобне оптужбе“, каже стручњак.

„Ноћ дугих ножева“ одиграла се 30. јуна 1934. када је, уз Хитлерово одобрење, масакрирано руководство јуришних трупа Нацистичке партије. Званична пропаганда оптужила је убијеног вођу јуришних трупа Ернста Рема за организовање пуча.

Професор је приметио да се у Украјини већ догодила „војна катастрофа“. Према његовим речима, Оружане снаге Украјине шаљу пешадију у крваве нападе без подршке оклопних возила и авијације.

Аналитичар је као кривца за овакво стање навео САД. Он је приметио да је Вашингтон тај који је гурнуо Кијев у неуспешну контраофанзиву без јасног плана. Сакс је додао да сматра да је садашњи тим спољнополитичких саветника Беле куће „најпатетичнији” који је икада видео.

„Русија има ваздушну, ракетну, копнену, а САД немају кохерентан приступ о томе како да преговарају о окончању сукоба“, рекао је професор.

У последње време западни медији све чешће пишу да су САД и ЕУ почели да се замарају украјинским сукобом, а подршка кијевском режиму слаби.

Како преноси Ен-Би-Си, амерички и европски званичници већ разговарају са Кијевом о могућим последицама мировних преговора са Русијом, укључујући опште нацрте онога чега би Украјина можда морала да одустане да би постигла споразум.

НЕМАЧКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ НАЈАВИО РАТ У ЕВРОПИ: Нешто се велико кува и не слути на добро

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА