Најновије

ЖЕСТОКИ УДАРЦИ ПО НАЦИОНАЛНОМ ОКУПЉАЊУ: Напади, уништавање билборда, претње, лажна етикетирања

Коалиција коју чине Српски покрет Двери и Српска странка Заветници, под називом "Национално окупљање - државотворна снага", изнела је тврдње о изложености медијској цензури и нападима током изборног процеса.

Они указују на то да се власт нарочито обрачунава са њиховим водећим личностима, укључујући лидере Заветника и Двери, Милицу Ђурђевић Стаменковски и Бошка Обрадовића, као и са њиховим заједничким кандидатом за градоначелника Београда, професором др Ратком Ристићем. Према њиховим изјавама, режимски медији се служе лажима, увредама и произвољним вестима како би их дискредитовали.

“Од почетка изборног процеса коалиција Српског покрета Двери и Српске странке Заветници под именом Национално окупљање - државотворна снага је под невиђеном медијском цензуром и нападима. Власт се обрачунава пре свега са лидерима и носиоцима изборне листе Заветника и Двери Милицом Ђурђевић Стаменковски и Бошком Обрадовићем, и нашим заједничким кандидатом за градоначелника Београда проф. др Ратком Ристићем. Режимски медији користе бруталне лажи и увреде, рачунајући и потпуно измишљене односно лажне вести”, тврде из Двери.

Текстови који су усмерени против Националног окупљања су само један у низу проблема, забрањена гостовања, лажна етикетирања не само на националним фрекфенцијама већ и на кабловским телевизијама, сматрају из Двери.
 
“Ова медијска хајка траје без престанка од расписивања избора и за мање од месец дана имали смо 82 негативне стране и преко 300 негативних текстова против Националног окупљања, док од тренутка када је проглашена наша изборна листа пре 10 дана нисмо добили нити један позив за гостовање у емисијама на телевизијама са националном фереквенцијом. Такође, скоро све локалне и регионалне телевизије су затворене за нас, као и већина штампаних и електронских медија”, пише у саопштењу. 

Наводи се да су лидери Националног окупљања на озбиљном удару, да не постоји могућност да се поједини билборди изнајме и сврхе политичког маркетинга, наговештавају из Двери.
 
“Пре тога су лидери Националног окупљања били изложени погрдним графитима и плакатима, бројни билборди са њиховим ликом су уништени широм Србије, а приватним лицима на чијем земљишту су постављени билборди је прећено. Отказано нам је више сала које смо тражили за предизборне трибине широм Србије, а сваки излазак на штанд и поделу промотивног предизборног материјала грађанима прати нека врста блокаде од стране владајуће странке, посебно у Војводини где су напредњачке фаланге најнасилније”, кажу у саопштењу.

Намеће се питање је да ли је главни проблем у том разочараном бирачком телу некадашњих гласача СПС-а и СНС-а који су данас усмерени на Национално окупљање, питају се из Двери. 
 
“Јасно је да је ово једна од најтежих и најпрљавијих изборних кампања у новијој српској политичкој историји, посебно усмерена на Национално окупљање јер све више разочараних, некадашњих гласача СНС и СПС изражавају подршку нашој коалицији. Национално окупљање посебно смета јер јавност подсећа на све примере предаје и издаје националних и државних интереса од стране владајућег режима. Све ово је најбољи доказ да рејтинг Националног окупљања расте и да се упркос свим покушајима не може зауставити пад рејтинга власти”, наводе Двери у саопштењу.

КРВАВА АВДЕЈЕВКА: Нема муниције, украјинска војска у пакленом расулу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА