Најновије

ПУТИН МОЖДА НЕЋЕ ИЗАЋИ НА ИЗБОРЕ: Пронађено предвиђање Жириновског о новом председнику Русије

На списку Жириновског су људи који се налазе у највишем политичком руководству земље, али у посебном случају може се појавити „потпуно нова личност“.

У децембру 2020. Владимир Жириновски, лидер ЛДПР-а, дао је прогнозу о руским председничким изборима 2024. године. Истовремено, он је појаснио да листа потенцијалних кандидата коју је раније поменуо не значи да ће неко од њих нужно постати наследник Владимира Путина.

Жириновски је напоменуо да су на листи људи који заузимају високе политичке функције у земљи, а сада је логично претпоставити да ће наследник бити неко из овог круга. Ипак, признао је да би председнички кандидат 2024. могао да буде неко сасвим други.

„Даље, могуће је да ће актуелни председник учествовати на изборима – он на то има право у складу са амандманима на Устав, а највероватније ће своју одлуку саопштити најкасније до краја 2023. године, напомиње. лидер ЛДПР.

Жириновски је додао да ће Кремљ увести новог кандидата ако Владимир Путин не буде учествовао на изборима 2024. године.

Жириновски је именовао неколико потенцијалних Путинових наследника, укључујући премијера Михаила Мишустина, министра одбране Сергеја Шојгуа, шефа Спољне обавештајне службе Сергеја Наришкина, бившег премијера Дмитрија Медведева, гувернера Тулске области Алексеја Дјумина, председника Државне думе Володина, председавајућу Савета Федерације Алекс Матвијенко Кудрин.

Путин и његово окружење избегавају да одговарају на питања о наследнику шефа државе. Руски лидер је више пута изјавио да ову одлуку треба да донесу грађани земље.

У интервјуу је признао да је о достојним кандидатима за председника размишљао од 2000. године. Истовремено, не искључује учешће на изборима 2024. године, пошто је такву прилику добио након усвајања амандмана на Устав.

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА