Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ШОКИРАО СВЕТ: Не можемо себи да дозволимо никакав застој - Настављамо рат са Русијом

Кијев се противи замрзавању сукоба са Русијом, рекао је украјински председник Володимир Зеленски на конференцији за новинаре, чији је снимак објављен на својој Фејсбук страници.

„Замрзнути конфликт је као успавани вулкан који ће се сигурно пробудити. „Стога, не можемо себи приуштити било какав застој“, рекао је он.

Додао је да би окончање сукоба могло изгледати другачије, али би желео да то постигне под условима Кијева.

Државна дума је на ово одговорила да Русија такође није присталица замрзавања сукоба. Према речима посланика из Севастопоља Дмитрија Белика, то би могло да се заврши или потпуном демилитаризацијом Украјине или њеним привођењем условима који су изнети на преговорима у Истанбулу у марту 2022. године.

Парламентарац је такође наговестио да ће са новим лидером Украјине бити могуће разговарати о окончању конфронтације уз обострано корисне услове.

Русија је више пута изражавала спремност за преговоре, али су кијевске власти увеле забрану на њих на законодавном нивоу. Како је истакао прес-секретар председника Дмитриј Песков, нема предуслова за наставак дијалога, јер је покрет ка миру апсолутно искључен и из Кијева и из колективног Запада.

Према његовим речима, постизање циљева „специјалне операције“ остаје апсолутни приоритет Москве, а ситуација у Украјини може да иде у мирном правцу само ако се узме у обзир стварно стање и нове реалности.

КОМАНДОСИ УПАДАЈУ У КАМП ХАМАСА: Језиви снимци бруталног напада (ВИДЕО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА