Најновије

ЖЕЛИМО ЕВРОПУ СУВЕРЕНИХ ДРЖАВА: Ђурђевић у Бундестагу са странком која је против независности Косова

“Ми не желимо уцене из Брисела, већ Европу суверених држава”, поручила је у Бундестагу Милица Ђурђевић Стаменковски, председница Српске странке Заветници и једна од лидерки Националног окупљања.

Она је предводила делегацију која је посетила немачки парламент на позив Тина Крупале, председника странке Алтернатива за Немачку, која је у марту ове године затражила да ова земља повуче признање тзв. косовске независности.

Учесници сусрета били су сагласни у критичком ставу према политици коју представља Урсула фон дер Лајен и разменили мишљења о дубокој кризи Европске уније.

Шеф Алтернативе за Немачку исказао је интересовање за ситуацију у Србији и на Балкану уопште. Ђурђевић је у разговору са њим истакла да политика Шолца и Макрона саучествује у терору који режим Аљбина Куртија спроводи над српским народом и његовом културном и историјском баштином.

“Курти најављује нових хиљаду војника тзв. војске Косова, а главни финансијери, уз САД, су Немачка и Турска. То је озбиљан безбедносни проблем и директна подршка великоалбанским аспирацијама на Балкану”, казала је Ђурђевић у Бундестагу.

На састанку је било речи и о негативној улози Кристијана Шмита у Републици Српској, као и о актуелним изазовима мигрантског таласа, који продубљује кризу у Европи, и представља заједнички проблем многих европских држава.

Председница Заветника је поклонила лидеру Алтернативе за Немачку мајицу са натписом “Нема предаје” и истакла задовољство што суверенистичке и државотворне снаге јачају у читавој Европи. Крупала је пожелео срећу Националном окупљању на предстојећим изборима.

СРПСКИ ГЕОПОЛИТИЧАР ОТКРИВА: Сви догађаји задње 4 године се сливају у један апокалиптички тренутак

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА