Најновије

БРУТАЛНИ ГУБИЦИ УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ: Руска војска их развлачи на неколико праваца

Настављају се жестоки сукоби на више фронтова у источној Украјини, укључујући Купјански, Краснолимански, Јужно-Доњецки, Доњецки и Запорожски правац.

Руска армија, како се наводи у извештају Министарства одбране, успешно одбија нападе украјинских снага, уз значајне губитке на обе стране.

На Купјанском правцу су одбијена два напада украјинских јуришних група, док су у појединим областима нанесени огњени удари на јединице украјинских снага. Према извештајима, уништено је до 30 бораца и два пикапа.

Ситуација је напета и на Краснолиманском правцу, где су руске снаге одбиле три напада, резултирајући губицима до 200 украјинских бораца, као и уништењем војних возила.

На Доњецком правцу такође се воде интензивне борбе. Руске снаге су одбиле два напада и нанеле ударе на више украјинских позиција, док је на Јужно-Доњецком и Запорожском правцу извештено о додатним окршајима и значајним губицима украјинских снага.

На Херсонском правцу, руска артиљерија и авијација извршиле су нападе на украјинске позиције, уз велике губитке на страни украјинских снага.

АМЕРИЧКИ НОВИНАР ДОШАО ПРАВО ИЗ ДОНБАСА У БЕОГРАД: Срби шта ће вам заставе ЕУ у главном граду? Постали сте покорна Србија

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА