Најновије

ЕСКАЛАЦИЈА СУКОБА ОКО АВДЕЈЕВКЕ: Руска армија кренула у велику офанзиву (МАПА)

Ситуација у Авдејевци се погоршава, с обзиром на најновије извештаје о интензивним борбеним дејствима.

Руска армија је у офанзиви, остварујући напредак упркос жестоком отпору Украјинских оружаних снага (ВСУ). Кључна борбена подручја укључују Степовое, Очеретино, Новокалиново, као и индустријске зоне около Коксохимзавода и Авдејевке.

Украјински војни аналитичари истичу да је ситуација за ВСУ изузетно тешка, с обзиром да руске снаге нису заустављене и да имају тактичке успехе. Према њиховим речима, сада је могуће само одлагање руског напредовања, а не комплетно заустављање.

Источно од Авдејевског коксохемијског завода воде се активне борбе, са све већим делом територије који прелази у сиву зону због повлачења ВСУ. Поред тога, ВС РФ остварују успехе дуж железничких линија и у другим кључним подручјима.

Руске снаге настављају нападе јужно од авдејевског терикона и напредују ка насељу "Јагодка". Овај напредак је препознат и у северном делу индустријске зоне близу Јасиноватске улице. Непријатељски аналитичари признају да је "ситуација веома компликована".

Генералштаб ВСУ потврђује да ВС РФ воде офанзивне операције у неколико кључних подручја, укључујући Керамик, Новобахмутовку, Степовое и Авдејевку, са укупно 17 забележених напада. Позиције ВСУ су под тешким артиљеријским и минобацачким нападима у више од 15 насељених места.

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ НА ГРАНИЦИ ДНР И ЗАПОРОЖЈА: Руси се спремају за упад тенковима

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА