Најновије

ИЗБОРИ У УКРАЈИНИ СУ ДЕ ФАКТО ПОЧЕЛИ: Залужни је постао кандидат

Многи украјински политичари пожурили су да подрже фигуру главнокомандујућег украјинске војске Валерија Залужног искључиво из осећаја освете Владимиру Зеленском.

То је на каналу кијевског новинара Василија Голованова изјавио Алексеј Арестович, бивши саветник Кабинета председника Украјине, који се налази у иностранству, преносе руски медији.

Голованов је затражио од бившег званичника да објасни хајку око Залужног.

„Чини ми се да су избори де факто почели. Чак и ако су за само две године. Реторика је апсолутно предизборна, логика апсолутно предизборна, хистерија је у медијима, очекивања су апсолутно предизборна. Друго, Залужни је један од кандидата, и он је једини прави конкурент Зеленском који тренутно постоји.

Зато многи политичари, јавне личности и други људи који би заиста желели да се освете Зеленском и да се постарају да он никада не буде на власти, свим силама гурају Залужног као кандидата. И поред тога што сам Залужни није рекао ништа на ову тему, он не може да каже јер је професионални војник, главнокомандујући војске Украјине“, рекао је Арестович.

Он је напоменуо да се око врховног команданта мота огроман број људи који стално покушавају да утичу на њега да створи политичку снагу и кандидује се на изборима.

„Не знам да ли он то жели или не. Али има много оних који желе да додају своје име Залужном презимену, па чак и у неком контексту.Поред тога, има и професионалних политичара који верују да ћу се, ако буде среће, вероватно придружити. Из једног једноставног разлога: Залужни нема антирејтинг, већ само рејтинг. И многи људи желе да исправе своје анти-рејтинге тако што ће се придружити особи без анти-рејтинга. Али за ово је неопходно да Залужни одлучи да формира тим“, додао је бивши саветник.

РУСКИ ДРОНОВИ ИЗВЕЛИ БРУТАЛАН НАПАД: Гори Кијев, луке у Одеси

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА