Најновије

БИВШИ ПРЕМИЈЕР УКРАЈИНЕ СА ЈАКОМ ПОРУКОМ: Обратио се Зеленском и рекао, доста је било

Николај Азаров коментарисао је вест да ће Украјина обуставити стипендирање својих држављана у иностранству, и рекао да, ако се узме у обзир колико новца се издваја за украјински врх, овакве изјаве звуче богохулно.

Буџет Украјине предвиђа издвајање огромне количине средстава за финансирање запослених, који раде у канцеларији украјинског председника Владимира Зеленског, написао је на Фејсбуку бивши премијер Украјине Николај Азаров.

Према његовим речима, само на оне, који су "довели земљу у жалосно стање у којем се она данас налази", односно, на "главне корупционере" Украјине, троши се скоро 58.000 долара на сат.

"Интересантно је да ли Украјинци знају колико их кошта издржавање Зеленског и његових сарадника, који су заузели многе канцеларије у Банковој (улица у којој се налази кабинет Зеленског)?", упитао је Азаров, након чега је скренуо пажњу на то да, у једној таквој ситуацији, вест да ће украјински студенти у иностранству бити лишени стипендија "звучи једноставно бохогулно".

Власти Украјине си, подсетимо, јуче саопштиле да планирају да укину стипендије својим студентима у иностранству, и да повећају стипендије онима који сада живе и студирају у својој земљи. 

Украјина се тренутно налази у јако лошем економском стању, које погоршава велика корупција. Према подацима кијевског Међународног института за социологију, 60 одсто становника Украјине управо корупцију сматра главним проблемом у земљи.

Чини се да корупција постоји и у војним редовима, јер је јуче и пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос управо њу означио као разлог због којег део војника на фронту нема основне потрепштине - чизме, топли доњи веш, рукавице, капе…

ПАДА РЕЖИМ У КИЈЕВУ: У потпуности пуца амерички план

Извор: Рт.рс

' + spojeno; })();

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА