Најновије

ПЕСКОВ ПРИЗНАО: Били смо пред колапсом

Руске власти успеле су да спрече економски колапс који је претио земљи након увођења санкција 2022. године, па чак и да пређе на раст, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков у интервјуу за телевизију „Русија 1“.

„Постојала је претња колапсом, заиста смо морали да мобилишемо све ресурсе и унутрашње снаге како бисмо тај колапс спречили“, рекао је портпарол, напомињући да се на руску економију тада обрушио терет невиђених санкција.

Он је истакао да се „ниједна земља на свету никада није суочавала и теоретски ниједна земља на свету не може да издржи такав ударац“ и додао да Русија не само да је стабилизовала ситуацију, већ је кренула „путањом раста“.

Према његовим речима, „захваљујући прилично далековидим и мудрим одлукама руководства земље“ успео је да се достигне плато, ситуација стабилизује и потом крене узлазном путањом.

Песков је додао да је мало вероватно да је неко могао да замисли да раст руске економије сада неће бити 2 одсто, како прогнозира Европска комисија, већ скоро 3 одсто.

„То говори о томе да још увек имамо веома велики потенцијал који нам у периоду максималне мобилизације и унутрашње смирености омогућава да издржимо сваки удар. Сада је, наравно, задатак да задржимо ове стопе раста“, закључио је Песков.

Прочитајте ОВДЕ шта је Додик поручио Сарајеву 

Извор: Спутњик 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА