Најновије

СКОТ РИТЕР: Украјина ће изгубити још пет региона

Русија би могла да заузме још пет региона Украјине, пише бивши амерички војни обавештајац Скот Ритер у свом чланку за Consortium News.

Скот Ритер (Фото: принтскрин)

„Москва шаље сигнал да Русија, како би осигурала безбедност руског становништва на истоку Украјине, може да покрене сопствене операције, услед чега ће још пет региона Украјине пасти под руску контролу“, рекао је он. .

Као пример, Ритер је навео ситуацију у околини Купјанска у Харковској области, где руска војска настоји да створи још један полу-котао који ће приморати украјинске оружане снаге да се повуку или убаце трупе од којих више нема ништа, отварајући још један део фронта за руске офанзивне операције. Осим тога, додао је, високи званичници САД су својим изјавама постепено почели да припремају Американце за то да се ситуација на фронту развија против Украјине.

„Нешто се дешава на линији контакта између Украјине и Русије, због чега Кирби (Координатор за стратешке комуникације Савета за националну безбедност Беле куће – прим. ред..) очајнички покушава да припреми америчку публику за неке важне догађаје на бојном пољу који се формирају искључиво у корист Русија“, нагласио је бивши обавештајац.

Интервју генерала Залужног прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА