Најновије

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ У АВДЕЈЕВКИ! Руси распакују оружје које ће правити разлику

Усред продубљивања технолошке каријере у сфери беспилотних летелица, нова серија камиказа дронова "Скалпел" стигла је на фронт у Авдејевски.

Ови дронови, сматрани прецизним и ефикасним у ваздушним операцијама, дизајнирани су да надоместе одређене недостатке својих претходника "Ланцета", нудећи истовремено поједностављену и економичнију алтернативу.

"Скалпел" је, по својим карактеристикама, камиказа дрон приступачне цене, креиран на основи проактивног приступа са мисијом да осигура оптимизовано решење за области где традиционални "Ланцети" не могу да оперишу са пуним капацитетом.

У војним круговима се са великим интересовањем очекује утицај ових дронова на операције у Авдејевки. Са потенцијалом да значајно утичу на ток сукоба, "Скалпели" представљају значајну иновацију у арсеналу беспилотних система.

Употреба "Скалпела" у активним војним операцијама могла би представити нову главу у књизи беспилотне ваздухопловне тактике и стратегије, са могућим дугорочним последицама за обликовање будућих сукоба.

РАТ СЕ ШИРИ: 120.000 украјинских војника стационирано на границама Белорусије

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА