Најновије

АНТОНОВ: САД послале Кијеву таблету за смирење под маском нове војне помоћи

Сједињене Државе виде нови пакет војне помоћи Кијеву као средство за смирење. Ово је 21. новембра саопштио руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

„Порука о још једном америчком снабдевању режима оружјем није ништа друго до пилула за смирење коју су Зеленском припремили прекоморски „доброчинитељи“. Ситуација на фронту и у украјинској влади је на ивици потпуног колапса“, рекао је он.

Антонов је навео да „трагична симболика „милосрђа” Вашингтона лежи у идеологији антируске кампање, која Украјинцима јасно ставља до знања да су и даље „у игри”. Према његовим речима, САД не воде рачуна да ће због овог оружја бити проливена крв хиљада људи.

Амбасадор је рекао да је за САД важно само једно – остваривање профита од Украјине. Стога се свако снабдевање западног оружја једној постсовјетској држави може сматрати продужетком агоније банкротираног режима у Кијеву.

Раније, 20. новембра, шеф Пентагона Лојд Остин је током посете Кијеву најавио да ће САД Украјини пружити нову траншу војне помоћи у вредности од 100 милиона долара. У нови пакет војне помоћи Украјини, Бела кућа је укључила муницију за артиљерију и системе ПВО, као и противтенковско оружје.

Почетком новембра Пентагон је објавио да ће Вашингтон Кијеву испоручити још једну пошиљку оружја у вредности од 425 милиона долара, укључујући муницију за НАСАМС и ХИМАРС, артиљеријске гранате и противтенковско оружје.

Западне земље повећале су своју војну и финансијску подршку Украјини почетком руске „специјалне операције“ за заштиту Донбаса, коју је најавио руски председник Владимир Путин 24. фебруара 2022. године. Одлука о његовом одржавању донета је због погоршања ситуације у региону, као последица агресије украјинских трупа.

РУСИЈА ОБОРИЛА ТРИ УКРАЈИНСКА ДРОНА ИЗНАД КРИМА: Заустављен покушај терористичког напада

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА