Најновије

УКРАЈИНСКА КОНТРАОФАНЗИВА НА КУПЈАНСКОМ ПРАВЦУ: Силовити удари за повратак територија, ово је епилог

У најновијој ескалацији сукоба у Украјини, и украјинске и руске снаге настављају са наступањем на фронту, упркос изазовима које намеће кишовито и снежно време.

Најновији извештаји Америчког института за проучавање рата указују на интензивирање војних активности с обе стране.

Сукоби на истоку и југу Украјине улазе у нову фазу, уз наставак офанзивних операција како украјинских, тако и руских снага. Према извештајима, обе стране су интензификовале своје активности, не обазирући се на неповољне временске услове.

У последњих неколико дана, руске снаге извеле су серију ракетних удара на стратешке циљеве у Одеси, укључујући лучку инфраструктуру и административне зграде. 

Са друге стране, украјинске снаге су покушале да изведу контраофанзиву на Купјанском правцу, али без значајног успеха. Слично томе, напади у областима Кремене и Кузјмина нису донели очекиване резултате.

Руске снаге су, међутим, постигле одређени успех у области Бахмута, напредујући ка стратешким позицијама у околини. Ово напредовање указује на потенцијално значајну промену у равнотежи снага на терену.

Поред тога, извештава се о напредовању руских снага у области Авдејевке, као и о њиховом померању северно од Красногоровке.

РУСИЈА ОБОРИЛА ТРИ УКРАЈИНСКА ДРОНА ИЗНАД КРИМА: Заустављен покушај терористичког напада

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА