Најновије

АПСОЛУТНИ КРАХ УКРАЈИНЕ: Војници 110. бригаде напустили положаје код Авдејевке

Бежанија...

Војници из састава трећег и четвртог батаљона 110. бригаде Оружаних снага Украјине напустили су своје положаје код Авдејевке. Морално и психолошко стање украјинске војске постало је критично ниско због претрпљених губитака, преноси МК.

Војници су као разлог напуштања својих положаја навели, “неспремност да покрену бескрајне самоубилачке противударе који немају успеха”. Бригада која је напустила своје положаје већ је била на листи „непоузданих“. Њени борци су неколико пута снимили апел председнику Зеленском, рекавши да су их команданти препустили њиховој судбини, посматрајући Авдејевку са сигурнијих места.

Не чекајући одговор, борци два батаљона одлучили су да без одобрења напусте своје положаје. Њих ће да замени пук „Ајдар”, који је већ упућен на положаје. Они обављају функцију баријерних одреда. Највероватније ће “дезертери” бити враћени назад у ровове.

Раније је објављено да су украјински војници, у интервјуима водећим западним медијима, признали да не могу да промене ситуацију, јер Русија „све сравњује са земљом“. Припадници украјинских оружаних снага “бацили су светло на бруталне борбе на истоку” против Русије, јер расте страх да би подршка Запада могла да почне да опада.

Прочитајте ОВДЕ о новом удару Хезболаха на Израел 

Извор: Тв Фронт 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА