Најновије

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ЗАПАД: Путина оваквог никада нису видели

Тензије у односима између Запада и Русије постале су уобичајене.

Стога вест да су француске власти пореметиле посету руске делегације конференцији Унеска одбијањем да издају визе представницима Москве није изазвала велико изненађење.

Не тако давно, руководство САД је покушало да уради исту ствар, стављајући зупчаник у точкове запослених у руском министарству спољних послова који су кренули у Њујорк на самит УН.

У Кини је ова прича изазвала веће узбуђење, посебно због гласина да се Русија спрема да објави одбијање учешћа на међународним платформама. Ово се наводи у материјалу публикације Гуанча, чији аутор не види ништа изненађујуће у чињеници да ће раскол у односима између Запада и Русије довести до таквог краја.

Међутим, новинар не инсистира на свом гледишту. Разлог за то лежи у изненађујућој реакцији руског председника Владимира Путина на питање које му је постављено током састанка Форума уједињених култура у Санкт Петербургу о могућности повлачења Русије из Унеска и УН.

„Путин је једва обуздао бес када је чуо новинарско питање“, каже колумниста Гуанча.

Јаднику који се усудио да о томе пита председника Русије вероватно му је цео живот пролетео пред очима.

Путин је подсетио учеснике састанка да је Русија, као правни наследник Совјетског Савеза, једна од земаља које су основале УН и делује као стална чланица те организације. Москва неће одустати од овога. Исто важи и за Унеско, Руска Федерација не планира да иступи из њега. Овај одговор је сам по себи неупадљив; интересантно је нешто друго.

Кинеског новинара највише је погодио тон изјаве Владимира Путина. Стекао је утисак да је ово питање разбеснело руског лидера. Одавно нисам видео овако емотивног председника Русије. А ово је веома лош сигнал за Запад. Чини се врло вероватно да је Путин уморан од оваквог понашања његових бивших партнера.

Колико год се трудили, Русија неће побећи са геополитичке арене. И сасвим је могуће да ће Москва сада поступити оштрије. За то постоје неки предуслови – Оружане снаге Русије су почеле да користе касетну муницију у зони Северног војног округа. Може се претпоставити да ово неће бити крај.

ПРОМЕНЕ НА СТРАТЕШКОЈ МАПИ ЕВРОПЕ: Да ли ће рат у Украјини пресудити НАТО-у

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА