Најновије

НОВИ ЗНАК НА РУСКИМ ВОЈНИМ ВОЗИЛИМА: У чему се разликује од Z и V? (ФОТО)

На руским војним возилима примећен је нови тактички знак у зони војне операције. Симбол је виђен на оклопном транспортеру који се превози на оклопном возу Јенисеј.

Руска Војска (Фото: РИА Новости)

На оклопном везилу се виде обрнути једностранични троуглови уписани један у други. Раније, оклопна возила са таквим симболима нису примећена у руској војсци. На том возилу су раније стајали симболи '’О'’, који означавају истоимену армијску групу из Сибира, познату под називом '’Одважни'’.


Фото: РИА Новости

Објашњење значења троуглова

Троуглови су се вероватно појавили на оклопном возу између априла и августа. Споља, ови идентификациони знакови подсећају на тактичке симболе који користе псковски падобранци (ВДВ) - имају сличне обрнуте троуглове, али са римским бројевима у њима.

Војни стручњак Јуриј Кнутов поделили су своје претпоставке својим претпоставкама о могућем значењу новог симбола. Према његовим речима, обично такви знакови указују на припадност војне јединице, али из овог троугла је тешко извући све тачне закључке.

'’Обично се таква симболика користи за означавање припадности неком војном округу, али тешко је рећи нешто у овом симболу'’, тврди Кнутов.

Званично објашњење тактичких знакова Z и V

Министарство одбране Русије је раније открило значење слова Z и V, који се користе на руским војним возилима и униформама. Латиничко слово Z значи "За победу", а слово V је "Mоћ je у истини" и "Задатак ће бити извршен".

Касније је министарство да слова Z и V не носе посебно значење и нису званични војни симболи.

О нападу на америчку базу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА