Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ СЕНАТА САД: За неколико недеља Украјина ће почети да остаје без муниције

Уколико се демократе не изборе за усвајање пакета помоћи Кијеву пре католичког Божића, следећи пут ће бити у прилици тек после Нове године, што ће за Кијев можда бити прекасно.

Несугласице између демократа и републиканаца у Представничком дому САД око изгласавања новог пакета помоћи Кијеву открила је да ће Украјини почети да нестаје муниција већ у наредних неколико седмица.

Демократе у два наврата нису успеле да прогурају помоћ Украјини кроз Закон о финансирању, а то би морали да реализују у периоду од само три седмице – између Дана захвалности и Божића, јер ће следећа прилика можда бити тек крајем јануара или почетком фебруара када ће истећи најновије мере привременог финансирања.

Међутим, многе од најјачих украјинских присталица у Конгресу страхују да та земља не може да чека толико дуго.

"Не знам да ли Украјина може да преживи до фебруара 2024. године. Мислим да ће муниција почети да им нестаје већ у наредних неколико недеља", изјавио је сенатор Крис Марфи (Конектикат) за "Политико".

Иако се демократе залажу за захтев администрације председника САД Џозефа Бајдена за скоро 106 милијарди долара за удружено финансирање Украјине, Израела и Тајвана, нису успели да у то убеде и Представнички дом који воде републиканци.

Додатни проблем наводно представља и нови и до сада готово непознати председавајући Мајк Џонсон, који је наговестио да ће гласање о Украјини доћи "на ред у неком тренутку", пренео је "Политико".

ПРОМЕНЕ НА СТРАТЕШКОЈ МАПИ ЕВРОПЕ: Да ли ће рат у Украјини пресудити НАТО-у

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА