Најновије

ЂУРЂЕВИЋ: Држава изнад партијa, народ изнад властодржаца, Устав изнад ултиматума, Србија изнад ЕУ! (ВИДЕО)

"Ми нисмо и некада се нећемо одрећи наших принципа, али смо спремни да се одрекнемо комфора, комодитета, топлих соба, јер не може Србијом у оваквом стању у коме се наша земља налази да се руковди из канцеларија. Неопходно је да будете са народом. За четири дана смо прешли 2000 километара, посетили 14 градова и општина, преко 20 села. Настављамо даље, носимо барјак националног окупљања, национално окупљање је у току, позивам све грађане да нам се придруже, да станемо сви под једну заставу, заставу наше земље. Држава изнад партије, народ изнад властодржаца, Устав изнад ултиматума, Србија изнад ЕУ", рекла је Носилац листе Национално окупљање и председник Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски током посете Барајеву.

Она је предходних дана обилазила градове и општине на југу Србије где је обишла велики број пољопривредника и упознала се са њиховим проблемима..

“Када преузмемо одговорност за управљање Србијом одмах ћемо организовати специјалне тимове у Министарству пољоприврде, али и у Влади Србије, за решавање проблема пољопривредника. За обнову села је потребно ангажовање свих ресора зато што постоје проблеми са инфраструктуром и телекомуникацијама”, рекла је Ђурђевић Стаменковски наводећи пример Сврљига где је јуче услед слабијег снега читава општина остала без струје и интернета што само потврђује лоше стање инфраструктре.

Ђурђевић Стаменковски је објаснила да је потребно да људи из Владе Србије и министарстава одлазе на терен и обилазе села, а не да седе у топлим канцеларијама и праве се да проблеми не постоје.

“Наши специјалистички тимови ће бити организовани тако да стигну у свако село, да поразговарају са сваким домаћином, да чују где су проблеми, ко има проблем да затражи субвенцје, коме касне субвенције, коме нису исплаћене, да се реше инфраструктурни проблеми, да се обнове школе које се налазе десетине километара од појединих места где ђаци сатима пешаче до својих учионица које су углавном хладне. Неопходно је да направимо систем у коме ће Влада и сви њени ресори ићи ка народу, а не као до сада од народа. Неопходно је да иду ка грађанима, да разговарају са грађанима, да буду уз њих, да чују њихове проблеме. Мислим да је то систем који ће бити у служби свог народа”, објаснила је она.

Уживо из Барајева

Posted by Милица Ђурђевић on Monday, 27 November 2023

Бошко Обрадовић: Ми гарантујемо - Мере за пензионере

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА