Најновије

И УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ СЕ ПИТАЈУ: Где је сав новац из иностранства?

Украјински борци пожалили су се да сами плаћају храну, кирију у кућама у којима бораве, али и поправку возила, бензин, дронове и друге резервне делове, док у исто време, како кажу, Руси улажу све у своје војне јединице.

Међу украјинским војницима расте незадовољство генералима, владом и лично председником Украјине Владимиром Зеленским, пише "Билд" након разговора са пет украјинских војника.

Генералима се замера "неопрезност" и недостатак комуникације међу јединицама.

"Свака јединица се бори сама за себе. Понекад у потпуном незнању који се одреди налазе десно, или лево", каже један од бораца.

Војници истичу да нису у довољној мери обезбеђени што замерају влади и додају да ситуација на фронту није тако добра као што би Украјина хтела да буде.

"Ми бранимо своју земљу, ризикујемо живот, а на крају сами плаћамо опрему, кирију, храну и поправку аутомобила. Шта се дешава са свим новцем који долази из иностранства? Све више и више осећамо да нас је влада напустила", рекао је други борац.

Они откривају да чак из свог џепа плаћају поправке возила и бензин, купују дронове и резервне делове за потребе борби.

"Такође плаћамо кирију за куће у којима спавамо, а плаћамо и храну. Ово изазива незадовољство. Руси улажу у рат све, а ми већину ствари организујемо сами".

Жале се и да на фронт одлазе "ладама" које су старе већ педесет година, јер нема довољно оклопних возила, док руководство "гордо показује очуване западне тенкове", "леопарде", "челенџере", "абрамсе".

БУКТИ РАТ ТАЈНИХ СЛУЖБИ! Колико далеко то може да ескалира?

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА