Најновије

РУСКА ВОЈСКА СВЕ ЈАЧА: Ускоро стижу и нови морски дронови

Из компаније КМЗ, која се бави производњом глисера за потребе руске војске, данас најављују да ће армија бити ојачана новим морским дроновима, који ће моћи да постижу брзину од 80 километара на сат и да притом преносе експлозив и до 600 килограма.

Министарство одбране Русије до краја године ће добити нове морске дронове, које ће испробати у зони Специјалне војне операције, открио је за "РИА Новости" директор холдинга КМЗ Михаил Дањиљенко. 

"Са Министарством одбране смо већ договорили испоруку првих десет јединица, које треба да испоручимо до краја ове године. То ће бити прва пробна партија, која ће бити тестирана у зони СВО", рекао је он.  

Ови морски дронови биће у стању да постигну брзину и до 80 километара на сат, моћи ће да преносе експлозив тежак и до 600 килограма и да пређу више од 200 километара. Притом, такође могу бити искоришћени и као платформа за ваздушне дронове или анти-дронове, а могу се користити и за превоз терета специјалне намене, објашњава директор КМЗ-а.

Како преноси руски портал РБК, морски дронови моћи ће да се крећу на веома малој висини изнад површине воде, како не би били примећени од стране радара. 

Уколико тестирање прође успешно, следеће године почеће и њихова серијска производња. 

Сличне дронове, подсетимо, активно користи украјинска армија. РБК додаје да је баш један такав дрон 17. јула ове године напао Кримски мост, након чега је уништен један део моста. Нажалост, тада су погинуле две особе, а једна девојчица задобила је повреде.

ПАДОБРАНСКЕ И ПЕШАДИЈСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ИЗВЕЛЕ КОНТРАНАПАДЕ: Горе два велика положаја на фронту (МАПА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА