Најновије

Шефу украјинске безбедности за извештаје о трвењу Зеленског и Залужног криви - руски агенти

Извештаји о неслози украјинског државног врха имају за циљ да створе "критично негативну слику у јавности", устврдио је Алексеј Данилов.

Шеф украјинског савета за националну безбедност Алексеј Данилов окривио је "руске агенте" за ширење извештаја о трвењу између главнокомандујућег украјинске војске Валерија Залужног и председника Владимира Зеленског.

Данилов је у интервјуу за "Тајм" рекао да је наводним руским агентима у украјинским службама и институцијама наређено да поткопавају јединство нације, устврдивши да "они схватају да не могу да победе на бојном пољу, па су покушаји унутрашње дестабилизације постали приоритет".

"Ове мере имају за циљ да створе критично негативну слику у јавности, сеју незадовољство и депресију, повећавају број оних који су спремни на компромис и смањују оне који су уверени у победу – што на крају доводи до државног удара", рекао је Данилов.

Након катастрофалних украјинских губитака у дуго најављиваној летњој офанзиви, Залужни је у интервјуу за британски "Економист" признао да је на фронту дошло до застоја попут оног из Првог светског рата, додавши да Русија има предност у таквом сукобу због супериорних кадровских резерви и огромних материјалних ресурса.

Зелеснки је затим јавно одбацио коментаре свог главнокомандујућег, упозоривши војно руководство да се клони политике јер ризикује да нашкоди "јединству нације", а заменица шефа Комитета Врховне раде за националну безбедност и одбрану и посланица странке Зеленског Слуга народа, Маријана Безуглаја, недавно је позвала Залужног да поднесе оставку.

Усред обимних губитака (који су према процени руског Министарства одбране укључивали више од 90.000 војника и 600 тенкова од почетка јуна), извештаја о раширеној корупцији али и очигледног трвења у украјинском државном врху, немачки "Билд" је известио да Вашингтон и Берлин намеравају да натерају Зеленског да преговара, тако што ће Кијеву слати тек онолико оружја колико му је потребно да се одбрани - али не и да лансира нову офанзиву.

Да Запад размишља у правцу контроле штете указују и скоро идентични предлози о украјинском чланству у НАТО-у који се не би односио на територије које су се прошле године одлучиле за сједињење са Русијом, а које су у кратком временском распону изнели бивши генерални секретар Алијансе и саветник Зеленског Андерс Фог Расмусен, као бивши врховни командант Алијансе Џејмс Ставридис.

РУСКА АРМИЈА ЗАЦРТАЛА МЕТУ У КИЈЕВУ: Погођена много битна позиција

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА