Најновије

НАТО ПРИЗНАО: Украјинска контраофанзива разочарала

Од почетка украјинске контраофанзиве није било већих промена на ратишту, нити продора. Многи су то препознали. Тихо, са стрепњом, али су то препознали, рекао је Сијарто.

На седници Савета министара спољних послова НАТО-а, многи су "полугласно и са стрепњом" признали да су резултати украјинске контраофанзиве далеко од очекиваних, јер се ситуација на ратишту није много променила, рекао је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.

"Од почетка украјинске контраофанзиве није било већих промена на ратишту, нити продора. Многи су то препознали. Тихо, са стрепњом, али су то препознали", рекао је Сијарто мађарским новинарима после првог данa састанка.

Према његовим речима, "дошло се до сазнања" да је контраофанзива Украјине "дала резултате приметно далеко од очекивања и то данас нико није оспорио".

Сијарто је додао и да се у својим говорима "огромна већина није дотицала овог питања", а покушај једног колеге да објасни да ће контраофанзива бити победничка је "изолован".

Сијарто је још нагласио да су министри спољних послова чланица Алијансе потврдили да кад је у питању украјински сукоб, остају при томе да НАТО не треба да постане страна у конфликту против Русије.

"Добра вест је да данас нико није иступио са иницијативом да промени или ревидира ову одлуку", казао је мађарски министар.

Истовремено, он је приметио да скоро сви министри земаља НАТО задржавају ратоборан став и да се реч "мир" готово није чула на састанку у Бриселу. Уместо тога, према његовим речима, неки учесници су подвукли важност наставка војне помоћи Украјини и чак помињали неопходност проширења ове помоћи.

Пријем Украјине у НАТО значио би трећи светски рат

Сијарто је, поред тога, прокоментарисао да чланице НАТО задржавају консензус о томе да Украјина не може тренутно да се придружи Алијанси. Он је додао да је то исправно, јер би пријем Украјине у НАТО сада означио почетак трећег светског рата.

РУСИЈА УПОЗОРАВА: Због пропале офанзиве Кијев може употребити биолошко оружје

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА