Најновије

НОВИНАРКА У КОЛ ЦЕНТРУ СНС: Куповина гласова, милиони у кешу

Kол центар Српске напредне странке ради пуном паром. Недавно је до јавности дошла информација да један такав ценатр постоји у СЦ "Чаир" у Нишу, а нови текст ЦИНС открива и где се налази београдски центар или један од центара. Новинари овог истраживачког медија су сазнали и како се ангажују радници, колике су им дневнице, али и које су им обавезе.

Кол центар (Фото: Pixabay)

- Скривен од јавности, у близини Луке Београд, налази се велики кол центар. Одатле, више од 100 људи свакодневно позива грађане и пита их да ли ће гласати за Српску напредну странку на предстојећим изборима. Иза свега се крије добро организована група, а начин на који раде баца сумњу на куповину гласова и новац из "црних фондова". Свему је из прве руке сведочила новинарка ЦИНС-а која је накратко била део ове групе - пише ЦИНС И даље наводи да је све почело поруком.

Да бисте уопште почели да радите у кол центру, потребно је да вас неко препоручи. Зато је и новинарка ЦИНС-а, да би је препоручили, послала поруку са именом, презименом и бројем телефона. Само дан касније, убачена је у Вацап групу са називом CALL CENTAR 2023 и српском заставом.

- Средином новембра, када се све ово дешавало, група је бројала нешто мање од 350 људи. Она је служила да се организује рад оних који ће свакодневно звати грађане и питати их да ли ће гласати за Српску напредну странку (СНС). У групи није било никаквог дописивања између самих чланова, већ су могли да пишу само администратори. Прва порука је стигла са броја телефона са називом M&J Lady Hostese: С обзиром да има доста нових чланова, почетак ваших радних дана биће од понедељка 20.11.2023 - писало је, уз информацију да ће распореди бити јављени накнадно.

М&Ј Ладy Хостесе је, како наводи ЦИНС, заправо агенција за хостесе и како пише на њиховом сајту, воде је сестре близнакиње Милена и Јелена Марковић. Њих две имају више фирми са овим називом, али су оне или обрисане или је њихов рад привремено прекинут.

- Ова агенција иначе већ годинама организује хостесе за промоције, корпоративне догађаје, сајмове, телевизијске рекламе. Организација кол центра СНС-а нигде се не помиње. Према информацијама које је ЦИНС добио од извора који је упознат са радом кол центра, посао је на исти начин био организован и прошле године. Међутим, то се нигде не спомиње у финансијском извештају о трошковима изборне кампање СНС-а за прошлу годину.

У суботу, 18. новембра, са овог профила је стигла још једна порука, пише ЦИНС.

- Полако спакујте распоред, немојте ме одмах бомбардовати порукама. Имате цео дан да размислите о распореду - написала је и додала да ће рад бити организован по сменама.

- У свакој смени по 73 особе. Тада је група откључана и кренула је "поплава" порука. Људи су почели да пишу којих дана и које смене желе да раде. Група је поново закључана, а са профила M&J Lady Hostese послато је "правим вам распоред" - пише у тексту ЦИНС-а.

Извор: ЦИНС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА