Најновије

ЖЕСТОК ОДГОВОР АМБАСАДОРУ САД: Поручујем Кристоферу Хилу... (ВИДЕО)

Носилац листе Национално окупљање и председник Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски жестоко је одговорила америчком амбасадору Кристоферу Хилу због новог мешања у унутрашње ствари Србије током изборне кампање.

“Посведочили још једном колонијалном пиру амбасадора Кристофера Хила који је без било каквог пардона, потпуно отворено, јасно и гласно, позвао Србију да уведе санкције Русији, да прекине све односе са Руском Федерацијом и да допусти чланство лажној републици Косово у међународним организацијама. Амерички амбасадор је овог пута надмашио све своје колеге па и себе самог. Није први пут да се он понаша као да му је Србија лична секретарица којој издаје домаће и радне задатке, али први пут чини то усред изборне кампање. Избори су унутрашња ствар једне земље и апсолутно је недопустиво било какво мешање страних амбасадора у наша унутрашња државна, национална и политичка питања. Амерички амбасадор захтева од Србије да прекине односе са стратешким партнером, са земљом која не преизнаје тзв. независност Косова, која има вето у Савету безбедности УН и која је гласала против резолуције о геноциду у Сребреницу. Амерички амбасадор даје себи слободу да се отворено меша у наша унутрашња питања и да захтева од Србије чланство Косова у међународним организацијама, а као компензацију за то нуди ЗСО која је још предвиђена Бриселским споразумом и која до дана данашњег није остварена од стране самопроглашених власти у Приштини”, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Она је осудла предсавнике власти у Србији који нису имали храбрости да реагују на Хилов испад.

“Народ је носилац суверетнитета, избори су прилика да ми суверенитет сачувамо и одбранимо и у изборној кампањи овакво задирање сугерише да је Србија нека колонија, а не озбиљна суверена држава. Поручујем Кристоферу Хилу да је ово наша држава, и да ћемо се овде ми питати и да ће о судбини наше земље одлучивати грађани на изборима, а не страни амбасадори”, рекла је она и позвала грађане да на изборима 17. децембра подрже коалицију Национално окупаање.

Posted by Милица Ђурђевић Стаменковски on Wednesday, 29 November 2023

Снимак руског јуриша на украјинске позиције на Запорошком фронту (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА