Најновије

ШМИТ ЈЕ МИГРАНТ: Увек може тражити азил у БиХ

Министар безбедности БиХ, Ненад Нешић, одговорио је на коментар Високог представника за БиХ, Кристијана Шмита, који га је упозорио да води рачуна о безбедности, престане са играма и ради свој посао, преноси РТРС.

Кристијан Шмит (Фото: ИН4С)

– Посао министра безбедности је да створи законске претпоставке које обезбеђују сигурност њених грађана, као и странаца који овде бораве у складу с законским прописима, да води рачуна и управља мигрантском кризом како она не би довела до угрожавања безбедности земље, а посебно да заустави улазак илегалних миграната. За закон су исти илегални мигранти из Сирије, Авганистана, Ирака и Немачке – рекао је Нешић.

Нешић истиче да за Шмита важе иста правила као и за све странце који бораве у БиХ.

– С обзиром на то да Шмиту никако не полази за руком да покаже резолуцију СБ УН и докаже да је овде у складу с Анексом 10 Дејтонског мировног споразума, за њега важе закони ове земље као за све остале странце – казао је и додао:

– Посао министра безбедности је да захтева поштовање Закона о странцима и Закона о пребивалишту и боравишту. Уколико се Кристијан Шмит не осећа сигурно у Немачкој, увек нам се може обратити и затражити азил. Његов захтев биће размотрен и верујем да ће му азил бити одобрен уколико прихвати да поштује законе ове земље. Наравно, и надлежне агенције морају донети процену да ли је опасан по безбедност БиХ – поручио је Нешић.

Он је поручио Шмиту и да је посао министра безбједности да ради у складу са законима земље, а не вољом било којег мигранта.

– Замислите шта би се десило када би сваки илегални мигрант пожелио да овде буде самооктроисани владар. Пред законом су сви мигранти исти, без обзира да ли су са истока или запада – рекао је Нешић.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА