Најновије

Књига која даје наду: "Последње уметничко дело" Софије Лундберј

Ново из Лагуне.

Фото: Лагуна

Софија Лундберј, ауторка бестселера „Црвени адресар“ и „Храст је и даље ту“, новом књигом „Последње уметничко дело“ поново показује способност да нас гане и пробуди у нама емоције о којима ћемо још дуго размишљати.

Последње уметничко дело Хане Стилтје на први поглед уопште није импресивно. Светски призната уметница изложила га је у Музеју модерне уметности у Стокхолму. Галеријом се разлеже жамор разочараних посетилаца. Уместо изузетне слике или скулптуре попут оних по којима је позната, она гледаоцима приказује комоду направљену од отпадака и смећа. Но пажљиви посматрач схватиће да то нису насумично одабрани одбачени комади. Део по део, открива се прича скривена у нереду – прича о деци коју су издали родитељи, о институцијама које нису заштитиле напуштену децу, о свима који су склањали поглед од несреће најмлађих.

Последње уметничко дело Хане Стилтје откриће још нешто – снагу да се погледа право у очи несреће, љубав јачу од крвне везе и храброст да се учини све за добробит других. Јер шта је битније и вредније: чин уметника који је у средишту пажње или свакодневна пажња ближњег?

 

„После

дње уметничко дело“ можете набавити у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари delfi.rs, као и на сајту laguna.rs.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА