Најновије

КОЛИКО СЕ ОН НИШТА НЕ ПИТА: Зеленски се огласио и све демантовао

Украјински председник Володимир Зеленски поновио је данас свој став да није време за преговоре са Русијом, демантујући да га је ико од западних лидера притискао да уради то, укључујући и САД. Он је додао и да је конфликт између Израела и милитантног Хамаса скренуо пажњу са рата у Украјини.

„Сви знају мој став, који се поклапа са ставом украјинског народа. Данас ме нико не притиска да преговарам, нико од лидера ЕУ или САД. Да седнемо са Русијом и разговарамо, притом и дамо нешто - то се неће десити”, рекао је Зеленски, пренео је „Гардијан”. Он је на конференцији за новинаре са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен додао да је јасно да је рат на Блиском истоку скренуо пажњу са рата у Украјини, навео је „Тајмс оф Израел”.

Претходно је амерички „НБЦ” пренео, позивајући се на једног актуелног и једног бившег званичника, да су амерички и европски званичници разговарали са украјинском владом о могућим мировним преговорима са Русијом, који би могли да доведу до окончања рата. „НБЦ” је навео да су разговори укључивали веома широке оквире онога чега би Украјина можда морала да одустане да би постигла договор са Русијом. Ројтерс наводи да није могао да независно потврди ову тврдњу.

Такође, амерички „НБЦ” цитира америчке званичнике који су рекли да разговори са Украјином дошли због забринутости у САД и Европи да је рат дошао у пат позицију, али и забринутости Запада да настави да пружа помоћ Кијеву. Британска новинска агенција истиче да Русија тренутно контролише око 17,5 одсто украјинске међународно признате територије, преноси Танјуг.

КРЕНУЛИ ОРГАНИЗОВАНИ НАПАДИ? Цела свита се окупила са све Вучићевићем на Пинку

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА