Најновије

ПЕСКОВ ЗАПАДУ: Шта сте хтели са Русијом!?

Кад си слаб о тебе сви бришу ноге, то је Колективни запад покушао са Русијом док је била слаба, међутим, ствари су се промениле, истиче портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Све што постижемо радимо да бисмо били јаки, свако од нас треба да је јак, а ако свако од нас буде јак бићемо јача држава", поручио је Песков омладини на савезном образовном маратону "Знање".

"Свет је тако направљен да истина увек уверљивије звучи кад је говори неко јак, и држава у том случају. Ако желимо да свет чује истину, треба да будемо јаки", истиче он.

Русија није одувек била јака, некада је била слаба, прошла је кроз слом СССР-а, имала је много грешака, подсетио је.

Нагласио је да Русија није започела рат у Украјини, али да га она завршава.

"Као што је рекао наш председник, ми нисмо започињали рат, али га довршавамо. То је веома важна фраза коју треба свима пренети, свим нашим пријатељима широм света", рекао је Песков и дода да осам година Запад није желео да чује људе који су живели на Донбасу.

"Прошли смо романтизам у односу са земљама Колективног запада верујући да су то односи пуни узајамног поштовања, веровали смо им да ће нам помоћи и да ћемо заједно да живимо у јединственом хармоничном свету. Али то тако не иде, ако си слаб о тебе бришу ноге, то су покушали са нама да ураде", објашњава Песков.

Још једна од лажи Запада је акција попут експлозије Северног тока која је историјски могла да буде повод за рат, с обзиром да се ради о објекту критичне инфраструктуре, каже Песков. Међутим, Запад не открива истину, већ покушава да окриви друге земље за овај злочиначки акт, додаје.

"Када нам буду претили, бранићемо се, имамо снаге", поручио је Песков одговарајући на питање учесника како је Русија дозволила да се НАТО прошири према истоку.

Прочитајте ОВДЕ нову одлуку Зеленског

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА