Најновије

РУСИЈА МОРА ДА ЧУВА ЗЕЛЕНСКОГ: Нико не изазива више антипатије на Западу од полуделог Наполеона

Неурачуњиво понашање и месијански комплекс Зеленског иду на руку Москви.

Русија мора да чува Владимира Зеленског као зеницу ока свог, јер нико не угрожава односе Украјине са Западом више од њега, оценио је уредник и оснивач Ватфор пројекта Сергеј Полетајев.

Осврнувши се на недавну насловну страну магазина "Тајм" где је цитиран Зеленски који каже "Нико не верује више у нашу победу од мене. Нико", Полетајев указује на интересантну чињеницу да је та реч "нико" наглашенија од остатка наслова - свесно или несвесно.

У чланку "Тајма" се описује како Зеленски, који себе види као спасиоца човечанства, губи додир са стварношћу: управо он је захтевао да се Бахмут задржи по сваку цену, спаљујући тамо резерве које су биле намењене за летњу контраофанзиву. Он је тај који и даље позива на офанзиву на југу, поново уништавајући свој народ и вредну западну опрему у бесмисленим нападима, и на тај начин интензивирајући свој сукоб са руководством војске. Управо он захтева офанзиву на Горловку и, док је он председник, нико се у Украјини не усуђује да помене преговоре са Русијом, чија је неопходност све очигледнија. И све то у позадини огромног нивоа крађе.

Америчке елите су схватиле да докле год је Зеленски на власти у Украјини, подршка Запада ће бити или спаљивана за амбиције једног човека или једноставно пљачкана – и једно и друго у корист Русије, наводи Полетаев.

Вашингтон треба да замени осрамоћеног Наполеона који жели да се бори са неким киме ће лакше управљати – питање је како. По могућности на добар начин, организовањем председничких избора у догледно време следећег пролећа, а неки покрети у овом правцу су већ почели. Политичка сцена је оживела, јучерашњи хероји попут Петра Порошенка и Јулије Тимошенко су се поново појавили, чак и бивши саветник Зеленског Алексеј Арестович, који је пре годину дана са ентузијазмом говорио о скорој победи Украјине, паметно је променио страну и почео да открива истину о катастрофалном вођству свог старог шефа.

Зеленски је, наравно, против тога. А ни јавно мњење није за изборе. Чак и да се јавно мњење по старом добром обичају западних демократија занемари, Зеленски је и даље популарнији од свих других кандидата заједно. Хоће то, наводи Полетајев, после две године војне пропаганде и медијског мрака у ком је украјинско друштво. Уз то, Зеленски је успешно уништио опозицију у земљи.

Све то значи да САД неће моћи брзо да нађу замену Зеленском. Парадоксално, од почетка сукоба, сва контрола је предата у руке човеку који се не може контролисати. То Вашингтону оставља две опције: убедити Зеленског да мирно препусти место изабранику САД или га убити. На крају крајева, мртав херој је бољи од живог психопате, наводи Полетајев.

Све то иде у корист Русије, закључује он. Што је дуже Зеленски на власти, Украјина ће се дуже борити и њен колапс ће бити све ближе.

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ СЕ ЖАЛИ НА РУСКЕ ПИЛОТЕ: Намерно изазивају...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА