Најновије

СЛЕТЕЛА У КИЈЕВ - Шта значи изненадна посета Зеленском баш данас?

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен допутовала је данас у изненадну посету Кијеву, где је, како је најавила, очекују разговори о проширењу ЕУ и наставку финансијске и војне помоћи ЕУ Украјини.

Најважнија порука посете је уверавање да ће ЕУ стајати уз Украјину колико год буде потребно, рекла је Лајен. Међу темама разговора, према најавама, биће и нови пакет санкција ЕУ против Русије.

„Драго ми је што сам се вратила у Кијев, у своју шесту посету током рата. Овде сам да бисмо разговарали о приступном путу Украјине у ЕУ и финансијској подршци ЕУ да би се поново изградила Украјина као модерна, напредна демократија. И о томе како ćемо наставити да приморавамо Русију да плати за свој агресорски рат", написала је Лајен на платформи Икс, преноси Танјуг.

Она ће се обратити у украјинском парламенту, аопштио је посланик Јарослав Железњак на Телеграму. Посета Фон дер Лајен долази уочи извештаја који ће Европска унија представити следеће недеље о напретку Украјине у њеној кандидатури за чланство у ЕУ, подсећа Ројтерс. Украјина је поднела захтев за чланство убрзо након почетка руске агресије у фебруару прошле године а добила је статус кандидата прошлог јуна.

БРУТАЛНА ПОРУКА ЕРДОГАНА! Изненадио цео свет, нема преговора јер ниси наш саговорник

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА