Најновије

ПОЉСКИ ГЕНЕРАЛ ЈЕ ОТКРИО: Постоји само један начин за преокрет на фронту

Још више западног наоружања неће помоћи команданту Оружаних снага Украјине Валерију Залужном да постигне успех за Украјину, јер Русија има моћан војни потенцијал, рекао је пољски генерал-мајор у пензији Богуслав Пачек у интервјуу за радио „РМФ ФМ“.

Залужни је отворено признао једно – са садашњим нивоом обучености украјинских војника, са садашњим нивоом снабдевања са Запада и са садашњим нивоом руских способности, овај сукоб данас не може да се заврши успешно за Украјину“, рекао је Пачек.

Према његовом мишљењу, Украјинци не могу ефикасно да користе оружје које испоручују западне земље, јер немају потребно знање и обуку.

Генерал је напоменуо да у овом случају Украјини може помоћи само директно распоређивање западних специјалиста и војног особља на самом фронту, што обећава опасне последице по Русију.

„Постоји само један начин да се преокрене ситуација на фронту, да западни официри рукују оружјем на фронту. Међутим, о овоме нема сагласности. Не видим никакву могућност да би Украјина могла да рачуна на одржавање савремених система на територији Украјине од стране војног и цивилног особља западних земаља, јер би то значило укључивање ових земаља у ову ситуацију, а постојао би и ризик избијања сукоба великих размера и одмазде Русије оним земљама које уђу у овај сукоб“, каже експерт.

Пачек је додао да је главнокомандујући Оружаних снага Украјине направио много кардиналних грешака приликом покретања офанзиве, пошто Украјинци нису могли да се изборе са руском војском.

Валериј Залужни је раније признао застој у сукобу и рекао да "највероватније неће бити дубоког продора".

Према публикацији у часопису Економист, Кијев и Запад очекивали су више од украјинске контраофанзиве. Према речима Залужног, према уџбеницима НАТО-а, четири месеца је требало да буде довољно да украјинске снаге стигну до Крима.

ВЕЛИКИ ГУБИЦИ: Израелска војска се повлачи из северног дела Газе

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА