Најновије

ОВО ЈЕ ОБЈАВА РАТА! Јордански премијер се обратио Израелу

Јордански премијер Бишер Хасавнех упозорио је данас да ће сваки покушај да се Палестинци "изместе" из Газе или окупиране Западне обале бити "црвена линија" и да ће то Јордан сматрати "објавом рата".

Јордан (Фото: jaf,mil.jo)

"Неће бити расељавања, нове Накбе, нити алтернативне домовине", рекао је Хасавнех, а преноси Тајмс оф Израел.

Раније данас Јордан је саопштио да је испоручио хуманитарну помоћ Гази ваздушним путем, на тај наћин избегавши прелаз Рафа између Египта и Појаса Газе.

"Ово је наша дужност да помогнемо нашој браци и сестрама повређенима у рату у Гази. Увек цемо бити ту за нашу палестинску брацу", написао је на свом налогу на мрежи Икс јордански краљ Абдулах ИИ билн ал-Хусеин.

Јорданска испорука медицинске помоћи Гази обављена је у координацији са САД и Израелом, рекао је неименовани амерички званичник.

Супруга јорданског краља Абдулаха ИИ, краљица Ранија позвала је на прекид ватре, поручивши да апел да се заштите животи Палестинаца није исто што и антисемитизам и подршка тероризму.

"Дозволите ми да будем веома јасна. Бити пропалестински не значи бити антисемита, бити пропалестински не значи да сте за Хамас или за тероризам", истакла је краљица Ранија у интервју за Си-Ен-Ен.

Где се сада налазе '’вагнеровци'’', погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА