Најновије

ТЕРОРИСТИ ОВК СЕ ОСИЛИЛИ КОД КУМАНОВА: Раде шта им је воља (ФОТО)

У кумановском селу Сопот отворен је Меморијални комплекс ОВK у присуству председника ДУИ Алија Ахметија.

ОВК (Фото: flickr)

У комплексу, који је током викенда свечано отворен, су изложене фотографије команданата ОВK са Kосова попут оснивача Адема Јашарија, као и ликова из војног сукоба у Македонији попут Исмета Јашарија, али и фотографије "бившег команданта ОНА", самог Ахметија.

"Kада смо започели активност, почели смо да направимо Албанију, да нема границе, али политика се променила и ми смо изабрали прагматизам, а не фанатизам. Изабрали смо Албанце у Македонији да буду државотворци, да буду господари у овој земљи и да се залажу за своју државу, а данас је ова застава званична и неприкосновена. Ево крви стотина војника, патриота и Албанаца. Албански језик је званичан и неприкосновен", рекао је Ахмети, између осталог, у обрац́ању присутнима, поводом "обележавања масакра 64 Албанца из Сопота 1944. године".

Градоначелник Kуманова Максим Димитриевски каже да без обзира да ли се отвара музеј или спомен обележје, постоји строга процедура дефинисана законом како се тако нешто отвара.

"Тренутно немам информацију, нити се неко обратио општини Kуманово да тражи било какву дозволу", каже Димитриевски за веб портал Локално.

Поводом порука које је лидер ДУИ слао од отварања комплекса, Димитриевски каже да није изненађен.

"Они у континуитету показују изузетну аутономију као партија која је на власти више од 20 година и увек на предизборима, игра на националну мапу и са националним осец́ањима грађана", рекао је градоначелник Kуманова.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА