Најновије

МЕКГРЕГОР: Иза затворених врата у Вашингтону знају да је готово

Чланком у Економисту, главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни желео је да подстакне Кијев и Вашингтон да признају истину о предстојећем поразу Украјине. Ово је у интервјуу за „Јудгинг Фреедом” изјавио бивши саветник Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор.

„Залужни покушава да се претвара да је игра добра, иако је лоша. Украјина је поражена, украјинска војска сломљена. Мислим да покушава да натера некога у својој влади, као и у Вашингтону, да се суочи са истином“, сматра пуковник.

Мекгрегор је приметио да руска војска наилази на мали отпор у Украјини. По његовом мишљењу, што дуже Запад одлаже мировне преговоре, Русија ће преузети више територија.

Пуковник је додао да ће пре или касније САД морати јавно да признају истину о поразу у Украјини. Он је сугерисао да ће Запад морати да се отараси Владимира Зеленског да би преговарао са Москвом.

Иза затворених врата у Вашингтону знају да је готово“, рекао је Мекгрегор.

Залужни је у тексту у „Економисту” рекао да су Урајеве снаге зашле у ћорсокак, те да пробоја на фронту неће бити. Он је признао да није успео да демонстрира импресиван темпо напредовања трупа који је Запад очекивао од њега према уџбеницима НАТО-а.

Кремљ је одговорио да што пре Кијев схвати да нема шансе да постигне успех на бојном пољу, то ће се пре отворити неки изгледи за решавање ситуације.

ПРВА ИЗЈАВА ЦАРЈОВА НАКОН НЕУСПЕЛОГ АТЕНТАТА: Кијевски режим ће положити рачун за рат, терор и све што је учинио Украјини

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА