Најновије

"Ми - Глас из народа": Режим преко нотара омета прикупљање потписа за нашу листу - шта урадити?

Покрет "Ми - Глас из народа" саопштио је да део нотара и општинских оверивача одбија да овери потпис грађанима који желе да подрже њихову изборну листу на парламентарним и београдским изборима.-

- Поводом учесталих информација о одбијању овере потписа подршке за изборну листу, правни тим Групе грађана „МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, проф. др Бранимир Несторовић“ обавештава да ће поднети кривичну пријаву против службених лица у општини и против полиције уколико одбије да изађе на лице места, о чему ће обавестити и јавност. Такво поступање је незаконито и сваки грађанин има право да инсистира на свом бирачком праву.

Молимо Вас да нам доставите назив општине и име службеног лица које је одбило оверу, односно име нотара који је одбио оверу, односно име службеника полиције који је одбио да интервенише по Вашем позиву. Против свих ових лица ћемо поднети кривичне пријаве – саопштли су из овог Покрета.

Како Правда сазнаје у Покрету “Ми – Глас из народа” неки од нотара у Раковици и Гроцкој одбили су да оверавају потписе грађанима који желе да подрже ту листу. Такође, на општини Звездара општински оверивачи су одбили да оверавају потписе. Такође, проблем је настао и у општини Оџаци где пред канцеларијом нотара чекају активисти СНС и бележе ко подржава друге листе, објаснили су нам из овог Покрета.

Они обавештавају грађане да ће данас и сутра,  8 и 9. новембра, од 10 – 18 часова у њиховим просторијама, ул. Маршала Бирјузова 3, бити организовано прикупљање потписа, које ће оверавати нотар. Такође ће данас 8. новембра бити организована овера потписа на Чукарици у Београду, у улици Стевана Бракуса 4, на Бановом брду од 10-15:30, затим 10. и 11. новембра од 10-15:30.

Такође потпис за Покрет “Ми – Глас из народа” је могуће дати на Новом Београд данас 8. новембра од 12-18, као и 10. новембра од 10-18 у улици Палмира Тољатија 5 (Стари Меркатор), на првом спрату ”Беокоњух”, а може и из приземља ”Шипад комерц”.

У Новом Саду овера потписа за изборну листу “Ми – Глас из народа” прикушљаће се у суботу 11. новембра у улици Владике Ћирића 16. од  10 до 17 сати.

- Молимо све који желе да нас подрже, да дођу на оверу потписа – поручују из “Ми – Глас из народа”

Покрет "Ми- Глас из народа", окупља групу јавних личности међу којима су др Бранимир Несторовић, др Борислав Антонијевић, адвокат Бранко Павловић, аналитичар Александар Павић, новинар Синиша Љепојевић. генерал Митар Ковач, Јован Јањић и Драган Станојевић најавио је излазак на парламентарне и београдске изборе.

Како потпис подршке могу дати људи који живе у другим градовима сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА