Најновије

НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ: Курти прети агресијом, захтевати целовиту примену Резолуције 1244

Коалиција Национално окупљање, коју чине Заветници и Двери, истиче да најава Аљбина Куртија да ће тзв. косовске војне снаге бити увећане за додатних хиљаду припадника показује да режим у Приштини отворено прети агресијом и нема намеру да одустане од прогона српског народа из покрајине.

Оваквим одлукама тзв. Влада Косова крши Резолуцију 1244, која налаже демилитаризацију свих сепаратистичких формација, и јавно саопштава да је спремна да свој план етничког чишћења и окупације севера КиМ спроведе и употребом оружане силе.

Куртијева политика радикалне милитаризације представља најопаснију претњу миру и најдиректније угрожава безбедност српског народа, који је услед примене противуставних споразума са Приштином остао без било каквих механизама заштите своје сигурности.

Одговор државе у оваквим околностима не могу да буду даљи уступци и прихватање нових западних ултиматума. Показало се да је политика, која је излазила у сусрет сваком захтеву из Брисела, разорила српске институције на Косову и Србе на КиМ претворила у глинене голубове албанских сецесиониста.

Национално окупљање истиче да је једина гаранција да ће српски народ на КиМ бити безбедан пуни повратак српских безбедносних снага у покрајину. То ће бити први захтев, који ће нова државотворна власт након избора изнети пред међународну заједницу, и од Уједињених нација тражити чврсте гаранције за целовиту примену Резолуције 1244, стоји у саопштењу.

Прочитајте ОВДЕ о процурелом новом предлогу ЗСО 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА