Најновије

УКРАЈИНА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Пораз Кијева ће доћи брже него што се очекује

Украјина иде ка значајном поразу, који ће доћи много брже него што су многи предвиђали, укључујући и колективни Запад, рекао је новинар Дени Хејфонг на свом Јутјуб каналу.

Предстојећи пораз Кијева има много облика, од којих је један акутни недостатак особља као резултат великих губитака.

Овај пораз има много облика. Један од облика који сада поприма је очигледан недостатак особља, и то није изненађујуће. Украјина је од фебруара 2022. потрошила неколико армија које је НАТО покушао да финансира и наоружа до зуба. Сада од њих више ништа није остало.

Наравно, било је много извештаја о различитим начинима на које је Украјина покушала да реши проблем недостатка особља, укључујући регрутовање стараца, жена, деце итд. Међутим, ниједан од њих не функционише.

Сада има много фронтова на којима је Украјина у потпуном неповољном положају. Ово се примећује на фронту наоружања, на фронту муниције и на политичком и дипломатском фронту. Ако је неко обраћао пажњу, свуда, чак и на колективном Западу, постоје сумње у будућност војних напора Украјине.

Чињеница је да је особље почело да се смањује, што значи да буквално нема довољно трупа и војника за слање на прве линије фронта. Никога не треба да чуди што је контраофанзива сада званично паузирана, упркос прилично тешким борбама у рејону Авдејевке. У том региону Украјине воде се прилично тешке борбе.

Све указује да Русија наставља напредовање, а контраофанзива као општа војна стратегија је стављена на чекање. То је зато што је 90.000 украјинских војника погинуло у борби.

То је огроман број кадрова, а не узима се у обзир чињеница да је и пре него што је све ово почело, према конзервативним проценама ЕУ, било више од 100.000 мртвих. Међутим, многи верују да их је заправо било два-три пута више.

Дакле, говоримо о великим људским губицима, невероватној масовној смртности, тешким губицима које је нанела Русија. Ова питања почињу да избијају на површину. Чак их и водећи медији колективног Запада све више препознају.

ИСПЛИВАЛИ ШОКАНТНИ ПОДАЦИ: Залужни је проследио истину у Вашингтон

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА