Најновије

ГДЕ ЈЕ НЕСТАО НАВАЉНИ? Нема га нигде три дана

Сарадници главног руског опозиционара Алексеја Наваљног који служи казну затвора од 30,5 година рекли су да се Наваљни није појавио три дана на судским саслушањима након "озбиљног здравственог инцидента".

Алексеј Наваљни (Фото: РИА Новости)

Директорка Антикорупцијске фондације Наваљног Марија Певчих рекла је да Наваљног нема "три дана", пренео је Independent.

"Чули смо да је прошле недеље имао озбиљан здравствени инцидент. Живот Наваљног је у озбиљном ризику. Он је тренутно у тоталној изолацији", рекла је Певчих.

Портпаролка Наваљног, Кира Јармуш рекла је да су адвокати Наваљног стајали цео дан испред затвора источно од Москве, где служи казну, али им је забрањен улаз након што је наводно колабирао у ћелији.

"Чињеница да не можемо да нађемо Алексеја је посебно забрињавајућа јер је колабирао у ћелији од болести прошле недеље. Завртело му се у глави и само је легао на под", рекла је Јармуш.

Она је додала да су затворски чувари одмах стигли, ставили га на кревет и дали му инфузију.

"Не знамо о чему се ради, али сама чињеница да је гладан, да се држи у ћелији без вентилације и да му је време за шетњу сведено на минимум, делује као да је пао због глади", додала је она.

Јармуш је рекла да су после инцидента адвокати видели Алексеја и да се осећао релативно добро.

"Међутим, данас је трећи дан, а ми не знамо где је. Пре тога, бар смо добијали повремена писма од њега, додуше, цензурисана, али нема писама целе недеље", истакла је она.

Поруку Илона Маска Зеленском прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА