Најновије

ИПАК ДОГОВОРЕНО: Дачић открио шта је причао јутрос са Вучићем

Ивица Дачић рекао је данас на скупу београдских социјалиста у Сава центру да се управо јутрос чуо и договорио са Александром Вучићем да после избора и даље чине коалицију у Народној скупштини, али и у граду Београду, тако да опозиција „нема шансе“.

– Они своју наду темеље на томе да ће да победе у Београду. Желим опозицији да кажем да нема наде за њих. Време пред нама је тешко зато што ће се наставити притисци и уцене међународне заједнице. Руководство Србије мора бити чврсто и мудро. Мора да постоји политичка стабилност и државно јединство, између републике, Београда и покрајине. Зато су кључни избори у Београду и зато су ови избори кључни за будућност Србије. Неће бити 6. октобра, јер неће бити ни 5. октобра, опозиција ће отићи са сцене јер воде антистрпску политику. Београд не може да буде против Србије – рекао је Дачић.

Истакао је да на другој страни, алтернативе политици СПС-а и СНС-а, представљају не корак унапред него више корака уназад, те да то нису промене на боље, него враћање у нешто што смо могли да видимо у ранијим годинама како изгледа.

Сматра да се Србија поново суочава са преваром каква је била 5. октобра 2000. године, када се окупио ДОС, „али Ђинђић није могао сам да победи Милошевића, па је морао да дође и Коштуница и све задене у национално“.

– Слични су и сада покушаји лажних европејаца и лажних националиста који заправо воде антисрпску политику. Јер шта је то када Понош каже да је Србија сам крива за бомбардовање, ако кажу да је Косово независно, да је Република Српска геноцидна творевина, ако желе да уђемо у НАТО и уведемо санкције Русији. Нема тог чуда које ће њима да се деси, јер о томе ја певам у песми – наставио је Дачић.

Он се слаже да теме пред изборе у Београду морају бити и инфраструктурне, еколошке, образовне и тако даље, али да се мора одговорити и на националне и државне политике.

– Без државе Србије не би било ниједне поличке партије. Морамо се борити за очување Косова, Републике Српске као херојске творевине српког народа. Против смо уласка у НАТО, поштујемо жељу да будемо чланови ЕУ, али због веза са западом не смемо да нарушимо односе са нашим пријателима Русијом и Кином – казао је Дачић.

Прочитајте ОВДЕ ауторски чланак Бошка Обрадовића из Двери о актуелном политичком стању у Србији 

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА