Најновије

КИНЕСКИ ШАМАР ЕУ: Не можемо од Путина тражити да повуче војску из Украјине

Кинеско министарство спољних послова изразило је свој став о текућем сукобу између Русије и Украјине, нагласивши Руску независност у доношењу одлука на међународној сцени.

Ванг Лутонг, директор Европског одељења министарства, истакао је да Русија, као независна држава, доноси одлуке засноване на националним интересима и безбедности.

РУСИ УПАЛИ 7,65 КИЛОМЕТРА У УПОРИШТА УКРАЈИНАЦА: Напади су жестоки, Украјинци све потврђују

Овај коментар долази након самита Кина-ЕУ, где је кинески лидер Си Ђинпинг у Пекингу примио председника Европског савета Шарла Мишела и председницу Европске комисије Урсулу фон дер Лајен.

„Понекад нам европски политичари кажу да треба да разговарамо са Русијом, да разговарамо са председником Путином о повлачењу руских трупа из Украјине. Али, Русија је веома независна држава. Председник Путин доноси одлуке на основу својих националних интереса и своје безбедности“.

У контексту ових дипломатских разговора, саопштење Ванга Лутонга означава значајан тренутак у међународним односима, посебно у светлу трговинске размене између Русије и Кине која је за 11 месеци 2023. године премашила 215 милијарди долара​.

ТАЈНИ ПРЕГОВОРИ О УКРАЈИНИ? Кратак сусрет Орбана са Зеленским

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА