Најновије

КОВАЧ: Отгрнути се из чељусти Америке! (ВИДЕО)

"Ако се будемо питали, ми ћемо се руководити ставом народа по кључним стратешким питањима. Под један је: не у Европску Унију зарад одрицања Косова. Под два: никад у НАТО; под три: никад предаја Републике Српске; под четири никад санкције Руској Федерацији", изјавио је доктор војних наука и генерал у пензији Митар Ковач, кандидат за посланика испред листе "Ми - Глас из народа", која ће наступити на републичким изборима под бројем 14, а на београдским под бројем 13.

Како је рекао, то значи да Србија има алтернативу, те да она није заробљена држава, али и да ће требати једно краће време „да се извуче из смртног загрљаја и чељусти америчког амбасадора и водећих сила ЕУ“. 

Ковач је открио да осим емисије Актуелности на Хепију, у којој се не расправља о унутрашњој политици и изборима, већ о глобалним темама, листу „Ми - Глас из народа“ не зову ни на једну телевизију, било режимску било опозициону.

- Одсецају нас од медија и једни и други. Не желе такву Србију, јер њима треба глобалистичка Србија где се кољу међусобно власт и део опозиције, а оно изворно национално, суверенистичко, не сме нигде да буде присутно. Осим ових коментара рата, где смо препознати као аналитичари и појављивали се на програмима што националне, што градске фреквенције. Али никада нам нису дали да се појавимо тамо где ћемо анализирати унутрашње проблеме  – казао је Ковач. 

Упитан да ли их ТВ Хепи зове само у Актуелности или и у оне емисије које говоре о изборима, одговорио је „За сада не“. 

- За сада мање чак и у Актуелности, иако о изборима тамо нема речи. То је разумљиво ако се зна ко и како управља медијима у овој земљи. Али ето, постоји нека захвалност што смо макар могли објективно да тумачимо украјинску кризу – истакао је генерал Ковач.

Коментаришући то што је негатор геноцида у Јасеновцу Дејан Ристић на челу Музеја жртава геноцида у Београду и што се нашао на трећем месту листе „Александар Вучић“, рекао је да „и ово досад што је радио Ристић, није радио без сагласности власти“. 

- И трагично је што је власт на овај начин њему дала признање. Трагично је и то што, иако је академик Крестић говорио о епископу Јовану Ћулибрку, шта је радио и шта ради и како се понаша, и упутио акт патријарху и Патријашрији, није било адекватних реакција. Нити је Ћулибрк повучен са дужности, нити Ристић са директорског места. Дакле иза тога стоји власт која спроводи нечију агенду коју ми тачно и не знамо. Који су то центри моћи пред којима клечи извршна власт Србије да тако резонује и подржава такав систем вредности? – упитао је генерал Ковач. 

Он је говорио о дешавањима у Украјини, о молдавском захтеву Русији да повуче мировњаке и да уништи складиште муниције у Придњестровљу, те о сукобу Изреала и Хамаса у Гази. Рекао је и да је огромна срамота шта смо дали Америчкој амбасади на ексклузивној локацији. О свему томе погледајте детаљније у емисији на каналу Прави одговор... 

Погледајте ОВДЕ шта епископ Иларион каже о Светосављу у савременом свету

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА