Најновије

ВУЧИЋЕВЕ ПАРАЛЕЛЕ: Нас ће притискати за Космет и Српску, а биће нервозе и у Русији

Председник Србије и оснивач Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да очекује да ће бити још већих притисака на Србију, те да ће се питање Косова и Метохије и Републике Српске оштрије постављати због бројних избора широм света.

Тврди да ће бити нервозе пред изборе у Русији, а да ће председник Русије Владимир Путин покушати да оствари успехе на бојном пољу и заузме Авдејевку, Купјанск, Красни Лиман.

"Имаћете и изборе на Тајвану, за Европски парламент, они куји су јастребови против Србије биће још јачи, од Виоле фон Крамон, који ће сви доћи да нам соле памет и то ће да раде све време до маја. Најважнији су амерички избори, то ће бити утакмица коју цео свет чека, утакмица са подељеним картама, а ми морамо да политички преживимо до тада и да економски напредујемо", каже Вучић.

Зато морамо да имамо искусне људе који се не плаше, али су довољно мудри да изгубе сукобе са онима који су "много јачи од нас", тврди Вучић.

"Све зависи од геополитичке ситуације, зато се увек много нервирам и секирам. Видим да ће вршити на нас много већи притисак. Не мислим да ће бити једноставно, али боримо се", каже Вучић.

Напомиње да је Би-Би-Си објавио текст у ком је представљен као аутократа, али су на крају морали да признају да Србија успешно напредује.

"Ми ћемо бити успешни, само не можете расти оном брзином којом бисте расли да немате спољне проблеме. Плашим се да ће ситуација око Косова и Метохије бити постављена на све незгоднији начин", изјавио је Вучић гостујући на телевизији "Хепи".

Како каже, некоме ко жели да добије проценат, два или три више на изборима лакше је да без одговорности изрекне неки став, док он мора да води рачуна о свакој речи, јер ће сутра да полаже рачуне народу.

"Многима се чини да су нечије речи слађе, лепше, брже и једноставније изречене него што их ја изричем, али различите су позиције", рекао је он.

Вучић је рекао да је ситуација као на раскрсници на којој долазе возила из супротних смерова и где морате да сачувате позицију Србије која није једноставна.

"У сваком случају, мислим да уколико један од ових великих сукоба престане, а ако ме питате, сумњам да ће то да се догоди, чак и за оне који говоре да је Хамас готово поражен, плашим се да ће да се прошири на неке друге територије", рекао је Вучић.

Вучић је говорећи о министарки спољних послова Немачке Аналени Бербок истакао да је три пута разговарао са њом и да не мисли да је она необразована, већ да је талентована, да разуме политику, али да се плаши да они сви живе у неком свом свету и да неће да виде реалност.

Сматра да Украјина добија помоћ зато што они који је донирају гледају да помогну себи и да нанесу губитке Русији.

"Србија је једина земља у овом делу Европе, можда и целој Европи која је на европском путу, а себи даје за право да води слободарску политику, ниједној санкцији против Русије се нисмо прикључили, јер имамо своје интересе", нагласио је председник.

Вучић је додао да су најмоћније силе у ЕУ настале на ниским ценама руских енергената.

"Ротердам, лука, као и Хамбург, БАСФ, центар хемијске индустрије... Упозоравао их је директор БАСФ-а шта ће се догодити, нико није хтео да га слуша. Неки код нас се томе радују, али ја не могу, зато што када Немци кашљу економски, ми тада имамо упалу плућа", рекао је председник.

Прочитајте ОВДЕ о новом продору руских снага код Богдановке и Хромова

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА