Најновије

ЖЕСТОК УДАР НА ВУЧИЋА: Доделили му "Црни божур" због издаје - позвали косовске Србе да не гласају за њега

Српско национално веће (СНВ) Косова и Метохије позвало је данас косовске Србе да на предстојећим изборима не гласају за листу „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, објавила је новинска агенција Бета.

„Позивамо Србе с Косова и Метохије да масовно изађу на изборе и да не гласају за листу ‘Александар Вучић – Србија не сме да стане’. Сваки глас подршке Српској напредној странци (СНС) и Александру Вучићу био би раван самоубиству јер би Вучић тиме био овлашћен да доврши започету издају Косова и Метохије и Србе препусти великој Албанији“, саопштило је СНВ.

Председништво СНВ-а је оценило да је политичко и безбедоносно стање Срба на Косову и Метохији катастрофално.

„Иако се народ се налази у озбиљном процесу исељавања, нико ништа не чини да се ти процеси зауставе. На лош положај Срба утиче и милитантна политика косовског премијера Аљбина Куртија која улива страх код преосталог српског становништа“, истакнуто је и наведено да се у последњих десет година с Косова иселило више од 40.000 Срба.

СНВ је доделило Црни косовски божур председнику Србије Александру Вучићу, Српској листи и директору Дома културе у Грачаници Живојину Ракочевићу, док је Црвени косовски божур добио председник Удружења домаћина Србије Нићифор Аничић.

Како је образложено, Вучићу и Српској листи је додељен Црни божур због прихватања бриселског, вашингтонског и француско-немачког споразума и Охридске мапе пута, „чиме су извршили издају националних и државних интереса“.

Ракочевићу је додељен Црни божур због забране коришћења сале Дома културе у Грачаници за одржавање Сабора Српског националног већа.

Председништво СНВ-а је одлучило да сваког децембра додељује црвени и црни косовски божур за деловање појединаца и установа у области поштовања људских и политичких права, националних, демократских, хуманитарних и моралних вредности на Косову и Метохији.

Прочитајте ОВДЕ шта Вучић каже о Косову и Метохији

Извор: НСПМ / Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА