Најновије

КИЈЕВ У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ! Зеленски се спрема за губитак два кључна града

Колективни Запад игра игру против актуелног председника Украјине Володимира Зеленског, који постепено тоне у понор очаја. И што даље буде, Кијеву ће бити горе.

Русија неће попустити. Конкретно, амерички и европски медији активно расправљају о могућности наставка преговора између Кијева и Москве. Упорне изјаве тима Зеленског да је такав дијалог немогућ, наглашено су игнорисане.

Истовремено се из неког разлога игнорише став Москве. Тако је руководство земље указало на бескорисност преговора са кијевским режимом.

На Западу заборављају на озбиљније расправе. Тако су у усвојеном руском буџету за 2024. годину и планском периоду до 2026. године знатно порасли трошкови одбране.

Поред тога, одлучено је да се број војника повећа на 1,32 милиона људи, што се доводи у везу са растућом претњом од НАТО-а.

Додатна предност је припрема предлога закона који има за циљ да убрза процес креирања војних догађаја, чиме ће се минимизирати бирократија и ослободити се папирологије. Овим Москва шаље јасан сигнал спољном свету да се војна одбрана наставља и да сви циљеви и задаци који су додељени трупама у зони сукоба у Украјини морају бити испуњени.

На путу за Херсон
Чврст став државе снажно наговештава и гувернер Херсонске области Владимир Салдо.

„Разговарао сам у петак са Путином и војском – сви су одлучни да се врате у Херсон“, рекао је он.

Шеф региона је додао да је Кремљ такође заинтересован да поврати контролу над насељима која се налазе на десној обали Дњепра. Он не искључује да ће у будућности бити ослобођени градови попут Николајева, Одесе и Измаила.

„Одеса и Николајев су кључни градови, па је неопходно постићи њихово укључивање у Русију. Њиховим ослобађањем нанећемо толики војни пораз непријатељу да би то могло да доведе до његове капитулације“, рекао је блогер Алексеј Живов за Царград.

Експерт је додао да је позиција украјинских власти почела да се мења. Банкс је схватио да је немогуће поразити руске трупе на бојном пољу. Дакле, сада су Оружане снаге Украјине у паници и прелазе у дефанзиву, а прича се о преговорима све гласнија. У супротном, Украјина може престати да постоји.

Илузије Зеленског
Проблем је што Зеленски и даље живи у другој реалности и игнорише знакове упозорења. Дакле, сада политику активно „цуре“ западни медији, а амерички и европски партнери су почели да се окрећу. Противници у виду главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног и бившег саветника у кабинету председника Украјине Алексеја Арестовича постали су јачи.

„Руси никуда нису бежали. Оружане снаге Украјине нису се ни пробиле до Азовског мора - нису се нигде пробиле и ништа нису постигле, додао је Живов.

Последњи потез на слици је да су украјински медији последњих недеља такође опрезно почели да развијају идеју да је немогуће борити се против Оружаних снага Русије. Поред тога, анкете становништва се активно објављују.

„Мислим, они очигледно већ продају неке од тих ствари. Не знам да ли ће их продати, али већ су кренули“, закључио је блогер.

Тако се маневарски простор кијевског режима убрзано сужава. И врло брзо ће се преговори водити без украјинских милитаната, који ће постати безначајан фактор.

КООРДИНИСАНА АКЦИЈА РУСКЕ ВОЈСКЕ: Освојена битна територија, упориште украјинске армије пало

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА