Најновије

ЛАКШЕ БИСМО ЗАУЗЕЛИ КИЈЕВ НЕГО МАРИУПОЉ: Кадиров о даљем току специјалне војне операције

Специјална војна операција (СВО) у Украјини могла би да се заврши на лето 2024. године, изјавио је председник Чеченије Рамзан Кадиров у директној комуникацији са становницима републике.

Рамзан Кадиров (Фото: Телеграм)

„Мислим да треба да очекујемо завршетак следећег лета, око јуна или јула. Да сам одлучивао, завршили бисмо је за три месеца“, нагласио је Кадиров и објаснио да је војска имала задатак да не уништава градове колико је то могуће, већ да преговара са онима који желе да се предају.

Кадиров је такође рекао да бисмо давно заузели Кијев да није било таквог задатка. Он је навео да су руски војници били седам километара од Кијева, а лакше би га заузели него Мариупољ. Али главни задатак главнокомандујућег (Владимир Путин – прим. ред.) није да уништава градове колико је то могуће и да не дозволи Западу да уђе на нашу територију и намеће своје услове“, додао је он.

У фебруару 2023. Кадиров је изјавио да ће специјална војна операција бити завршена пре краја 2023. године. Према његовим речима, противницима Русије не преостаје ништа друго него да се врате пословању са Москвом.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА