Најновије

САРАЈЕВСКО МЕДИЈСКО МАНИПУЛИСАЊЕ ИЗЈАВАМА: Шта је Додик заиста рекао о статусу Хрвата у БиХ? (ФОТО/ВИДЕО)

Обраћање председника Републике Српске Милорада Додика на конференцији "Поштовање суверенитета и Дејтонског споразума", посебно део о статусу Хрвата у БиХ заболео је политичко-медијско Сарајево. Тако су "изврнули" изјаву у којој је председник Додик указао на чињеницу да се вишегодишњим урушавањем Дејтонског мировног споразума развлашћује Република Српска, али и права Хрвата у БиХ.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

- Јачање унитаризације БиХ доводи до расељавања Срба са ових простора. Данас су већ Хрвати у БиХ маргинална мањина, због пописа из 2013. години - навео је између осталог Додик.

Указао је да су бројни покушаји да нам се укине слобода и да се то дешава и када је у питњу рушење Дејтонског споразума. Упозорио је да део Запада покушава да Дејтонски споразум представи као прелазни документ и да је и лично сведочио таквим догађајима.

- Ја сам то схватио када сам са Харисом Силајџићем био на састанку код Николаса Брнса. Силајџић је Брнса тада подсјетио и на обећање да ће разградити Дејтонски споразум и направити, како је рекао, функционалну и унитарну БиХ. Брнс му је одговорио: „Зар не видите да то радимо.“

Сарајевско медијско манипулисање изјавама (Фото: klix.ba/Screenshot)


Фото: принтскрин

Додик је поновио да Република Српска не прихвата такву БиХ.

- Ако је могуће вратите нас на слово Дејтона, ако није могуће, ми нећемо да живимо у овој земљи и имамо право на самоопредељење - поручио је Додик.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА