Најновије

ВЕЛИКИ НАПАД РУСИЈЕ: Руси продрли 2 километра код Ивановског - Украјинци се повлаче код Клешчејевке (МАПА / ВИДЕО)

Руска војска напредује на боковима Артјемовска, јуришајући на упоришта непријатеља, саопштило је руско министарство одбране.

Североисточно и источно од Богдановке, руске трупе настављају јуришне операције у правцу села дуж шумских појасева у близини штаба и северно од раније заузетог расадника Ваљановски.

Позиције Оружаних снага Украјине активно се покривају дејствима ракетних система МЛРС и хаубицама.

„Руси имају успехе код Богдановке и у области Роздоловка-Веселоје“, признају украјински војни аналитичари.

У рејону аутопута Бахмутски Шљак, руске трупе, уз подршку оклопних возила, нападају у правцу Поповске шуме (тракт Поповское).

Северно од Клешчејевке настављају се активна дејства у зони висине 215,7 коју су заузеле Оружане снаге Русије; наши борци јуришају на Клешчејевско утврђење, које се све више помера у сиву зону како се Оружане снаге Украјине повлаче.

„Украјинске јединице се за сада држе, али су Руси већ заузели значајан део ровова“, пишу извори повезани са Оружаним снагама Украјине.

Западно од Артјемовска, Оружане снаге Русије успешно напредују у правцу Ивановског, напредујући у простору ширине до 2 км до дубине до 700 м.

Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштава да је током протеклог дана руска војска извршила четири напада на рејонима Богдановка, Ивановски, Клешчејевка и Андрејевка, изводећи масовну ватру на положаје Оружаних снага Украјине у десет насеља, укључујући Васјуковку, Богдановку, Ивановски, Клешчејевку, Андрејевку и Њујорки.

Погледајте материјал руског министарства одбране:

Прочитајте ОВДЕ о борбама код Ивановке

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА