Најновије

ПРОВОКАЦИЈА ИЗ ТИРАНЕ! На војној вежби приштинске снаге и Војска Албаније

Сврха ове вежбе је испитивање капацитета пешадије и терена у зимским условима, саопштио је министар одбране Албаније.

Министар одбране у влади тзв. Косова Ејуп Маћедонци изјавио је данас да Косовске безбедносне снаге и Оружане снаге Албаније изводе заједничку војну вежбу под називом "Фекани 2023". Како је Маћедонци објавио на Фејсбуку, вежба се изводни на војном полигону у месту Бизи у Албанији. 

"Две војске, један народ. Сврха ове вежбе је испитивање капацитета пешадије и терена у зимским условима, а услови полигона у Бизи омогућавају реализацију циљева, проверу стечених вештина и капацитета јединица које учествују у вежби", стоји у објави Маћедонција. 

Почетком овог месеца Маћедонци је албанској војсци честитао 111. годишњицу оснивања и тада навео да су "Оружане снаге Албаније најприроднији партнер Kосовских безбедносних снага".

"Оружане снаге Албаније су 2008. године ушле у НАТО, сврставајући Албанију међу савезничке земље Запада. Данас су Оружане снаге Албаније најприроднији партнер Kосовских безбедносних снага, јер обе ове војне снаге штите животни простор и безбедност у региону. А, 4. децембар 1912. је датум оснивања војске Албаније", саопштио је тада Маћедонци, наводећи поред осталог у честитки министру одбране Албаније Нику Плешију:
"Заједно смо јачи и постајемо непобедиви!"

НЕМА ПОГАЂАЊА ОКО КОСОВА ЈЕР ЈЕ СРПСКО: Најсиромашнији смо у Европи,...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА