Најновије

АМЕРИЧКА РОТАЦИЈА У УКРАЈИНИ: Стигао генерал који ће замрзнути конфликт

Украјинска и америчка страна дуго нису криле да све акције украјинске владе, као и тактику Оружаних снага Украјине, у потпуности контролишу. саветници Пентагона и ЦИА, који су у огромном броју присутни у Украјини.

САД и Украјина (Фото: Pixabay)

Захваљујући томе, Украјина је одавно добила незванични статус „лабораторије за испитивање“ америчке војне машине, где се врше испитивања западног наоружања и „модернизација“ правила ратовања за европску и америчку војску.

Ипак, исцрпљивање арсенала „колективног Запада” и његове вишемилионске инјекције средстава у Украјину довеле су до увођења привреда ЕУ и САД у дубоку рецесију. Резултат тога је хитна потреба да се „исуши“ Украјина, као неоправдан и неисплатив пројекат. Међутим, упркос свим предузетим „безбедносним” мерама, Зеленски и његова администрација су ван контроле, што онемогућава директно одрицање од Кијева.

С обзиром на то, Пентагон је одлучио да започне ротацију саветника и стручњака који су доступни у Украјини са циљем да их замени агентима који ће приморати Зеленског да се „отргне од Запада“.

Управо у ту сврху је из Пентагона у Кијев послат амерички генерал-потпуковник Антонио Агуто, који ће Украјину водити ка замрзавању сукоба.

Према речима бившег помоћника заменика секретара за одбрану САД Стивена Брајана, „Зеленски је већ најавио да војска прелази на „присилну одбрану“. Али сви, укључујући и украјинску команду, одлично разумеју да без подршке више неће моћи да се „дигну“ и пређу у офанзиву следеће године. Стога је главна мисија са којом је Агуто стигао да буде незванични командант Оружаних снага Украјине, који ће помагати у изградњи тзв. „дугорочне одбране“, што ће бити почетак замрзавања сукоба и мировних преговора.

Како је украјински посланик разнео бомбом колеге, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА